Opret en testopgave som Multiple Choice i Skemaform

Her kan du se, hvordan du opretter en testopgave som Multiple Choice i Skemaform

Se videoen eller læs vejledningen herunder

Definition

Multiple Choice i skemaform adskiller sig fra en almindelig Multiple Choice ved at spørgsmål og svar er opstillet som i et skema. Det er en meget almindelig testtype, der anvendes i mange sammenhænge. Det er en hurtig test at gennemføre for testtageren, da svarene er givet på forhånd.

Sådan laver du en testopgave som Multiple Choice i Skemaform

Titel og opgaveformulering indtastes som nedenfor. For at kopiere noget fra et Word-dokument ind i testen skal du først trykke på tasten Kilde, ellers kopieres diverse koder fra Word-dokumentet med. Efter indsættelsen tryk igen på Kilde.

Spørgsmålene tastes ind som vist nedenfor – her bruges kun tre. De sidste to ubrugte spørgsmålsfelter kan slettes ved at trykke på skraldespandsikonet ud for det ubrugte spørgsmålsfelt. Flere spørgsmålsfelter kan indsættes ved at trykke på knappen Nyt spørgsmål i bunden:

Svarmulighederne tastes ind som vist. Flere svarmulighedsfelter kan indsættes ved at trykke på knappen Ny svarmulighed til højre.

Fordel spørgsmålene mellem svarmulighederne. Der kan kun sættes ét kryds pr. spørgsmål.

Gem til sidst:

Det er ikke muligt at gemme før svarene er valgt.

Du kan se din testopgave ved at klikke på Afprøv testopgave (det brev-lignende ikon) ud for din opgavetitel, hvorefter opgaven vil åbnes i et nyt vindue:

Du kan her teste, om den fungerer ved at trykke på en svarmulighed og derefter på tasten Svar / gå videre:

Du kan nu se, om svarene er som de skal være:

Hvis det passer, er du nu færdig med at oprette opgaven. Du kommer tilbage til opgaveoversigten ved at trykke på Opgaver øverst på siden.